Om oss

Historien om oss

Historien om oss

For 30 år siden startet Kristin & Peder drømmen om det som i dag er Blåtind Boutique Hotel. Hotellet er oppkalt etter det majestetiske fjellet Blåtind 1338 som ligger rett bak hotellet. Sammen med deres to sønner Knut og Ole ønsket de å lage en spesiell opplevelse med fokus på  opplevelser og kortreist mat. I 1995 stod første byggetrinn med åtte leiligheter ferdig.

Fem år senere bygde Kristin & Peder Vikinghuset. Vikinghuset er en etterligning av de 1000 år gamle vikinghusene og blir brukt som et selskapslokale med plass til 45 personer. Her tar vertskapet deg med 1000 år tilbake i tid og serverer god mat med tilhørende gode historier.

Det ble raskt behov for mer overnattingskapasitet og i 2004 startet hotellprosjektet. Etter 10 år med hardt arbeid stod nybygget ferdig med festsal til 120 personer, 2 president-suiter, 2 superior-suiter, 2 junior suiter og 8 deluxe-rom.

Etter 14 år i Oslo klarte Ole å overtale Christine til å bli med til hjembygda for å drive hotell. Christine, Ole & Indie-Amanda flyttet til Stordal i Januar 2018 og åpnet Blåtind som et helårsåpent hotell.

Personlig
Kvalitet
Bærekraftig
Vårt område

Omgivelsene innbyr til korte og lengre turer i fjellet, samt dagsutflukter til severdigheter i eventyrlig fjordlandskap. Hit kan du trygt ta med vennegjengen, familien og skape gode opplevelser sammen.

Matopplevelsen

Vi legger stor vekt på å komponere eksklusive måltider og er opptatt av ekte matglede. Vil tilbyr lokale spesialiteter og kortreiste råvarer fra våre frodige dalfører, kombinert med impulser utenfra.

Kortreist

Menneskene rundt oss er en viktig ressurs. Vi benytter oss mest mulig av lokalt tilvirkede spesialiteter, råvarer og ferdige matprodukter, øl og annen drikke. Nabobygda Valldal er berømt for Norges beste jordbær! Vi benytter også lokale produsenter av møbler, interiør og lokale krefter innen kunst, underholdning og musikk.

Hidden gem

Blåtind vil være din “hidden gem”, et utsøkt gjemmested ikke så mange vet om. Vi ønsker å innlemme gjesten i vår verden. Vi er et sted der gjestene opplever at de kan senke skuldrene, puste med magen og være seg selv fullt ut. Vi vil tilrettelegge for våre gjester slik at de føler seg hjemme og godt ivaretatt. Nettopp denne vissheten er det som gjør at du som vår gjest ønsker dette som din hemmelige oase.