Framgarden på Jøssvoll

Historisk tun på Sunnmøre

– En drøm for kultur- og naturinteresserte!

Velkommen til Framgarden! Et hyttetun fra 1700-tallet, totalrestaurert med alle fasiliteter. Gården ligger midt i tureldoradoet på Sunnmøre, med Trollstigen, Geiranger og kjente turmål som Lauparen og Ansokhornet i umiddelbar nærhet. For klatreglade er veien kort til Sunnmørsalpene med Slogen, Kvitegga, Kolåstinden og  Nordre Sætretinden.

Helt siden 1800-tallet har de intime og litt bortgjemte fjell- og fjordbygdene på Sunnmøre vært lekegrind for kongelige, keisere, kulturelite og annet fint folk.
Hverdagslivet for de lokale bøndene bød på andre gleder og utfordringer.
På Framgarden i Stordal kan du nå bo som en keiser, men i de historiske og autentiske omgivelsene til den lokale vestlandsbonden.

Stordal ligger midt mellom Ålesund, Geiranger, Molde og Trollstigen. Framgarden har fire soverom, og passer for en familie eller en gruppe venner som setter pris på kulturhistorie og vil utforske de store severdighetene og aktivitetene i området: Geiranger, Trollstigen, Ålesund, Gudbrandsjuvet, fiske, rafting og annen friluftsaktivitet.

Helt siden 1800-tallet har de intime og litt bortgjemte fjell- og fjordbygdene på Sunnmøre vært en lekegrind for kongelige, keisere, kulturelite og annet fint folk.
Hverdagslivet for de lokale bøndene bød på andre gleder og utfordringer: På Framgarden i Stordalen kan du nå bo som en «keiser», men i de historiske og autentiske omgivelsene til den lokale vestlandsbonden. Vi tilbyr en reise tilbake i tid med utsøkt mat og god komfort. Gården ligger et steinkast fra Storelva som gir en god mulighet for å få årets laks på kroken.

Stordal ligger midt mellom Ålesund, Geiranger, Molde og Trollstigen og er dermed et perfekt sted å bo dersom du skal utforske de forskjellige turistattraksjonene i området.

Gårdene på Jøsvoll bestod på 1800-tallet av fire tun. I dag står det bare to tilbake: Ystegarden og Framgarden. Blåtind kan tilby opphold og overnatting på sistnevnte. Nyt livet blant de de gamle husene eller benytt de verneverdige bygningene som springbrett til å oppleve de store severdighetene og aktivitetene i området: Geiranger, Trollstigen, Ålesund, Gudbrandsjuvet, fiske, rafting osv. Framgarden kan tilby laksefiske i den kjente Stordalselven som går forbi tunet

Framgarden var svært forfallen, men i 2006, etter flere års renovering, var den tilbake i gammel prakt og mottok Godt vern-prisen på Sunnmøre. Denne prisen ble opprettet i 1984 som et samarbeid mellom Fortidsminneforeningens avdeling på Sunnmøre og landsdelsavisen Sunnmørsposten.