Historien

For 30 år siden startet Kristin & Peder drømmen om det som i dag er Blåtind Boutique Hotel. Hotellet er oppkalt etter det majestetiske fjellet Blåtind 1338 som ligger rett bak hotellet. Sammen med deres to sønner Knut og Ole ønsket de å lage en spesiell opplevelse med fokus på  opplevelser og kortreist mat. I 1995 stod første byggetrinn med åtte leiligheter ferdig.

Fem år senere bygde Kristin & Peder Vikinghuset. Vikinghuset er en etterligning av de 1000 år gamle vikinghusene og blir brukt som et selskapslokale med plass til 45 personer. Her tar vertskapet deg med 1000 år tilbake i tid og serverer god mat med tilhørende gode historier.

Det ble raskt behov for mer overnattingskapasitet og i 2004 startet hotellprosjektet. Etter 10 år med hardt arbeid stod nybygget ferdig med festsal til 120 personer, 2 president-suiter, 2 superior-suiter, 2 junior suiter og 8 deluxe

rom.

Blåtind var hovedsaklig et kurs/konferansested frem til januar 2018. Etter 14 år i Oslo klarte Ole å overtale Christine til å bli med til hjembygda for å drive hotell. Christine, Ole & Indie-Amanda flyttet til Stordal i Januar 2018 og åpnet Blåtind som et helårsåpent hotell.